Hipperdepip cv!

De infographics worden je om de oren gegooid. Ik ben er zelf ook gek op. Geen ontzettend lange teksten meer lezen, geen eindeloos gebrabbel, maar alles lekker duidelijk met plaatjes, figuurtjes, tabelletjes en grafiekjes. I love it! Met één oogopslag is alles duidelijk.

Deze infographic rage heeft ondertussen ontzettend doorgezet. Je kunt over alles infographics vinden (bijvoorbeeld een infographic over Koffie of een infographic over doodsoorzaken die voorkomen kunnen worden en medische fouten).  En het gaat zelfs verder, je kunt zelfs infographics over infographics vinden!

Infographics zijn dus hot, extreem populair, en mensen lijken ze niet eens moe te worden. Het is dus niet verwonderlijk dat er ondertussen de mogelijkheid is om je eigen infographic te maken van je eigen leven op re.vu.  Via Re.vu kun je je eigen cv maken in een infographic lay-out. Re.vu is ondertussen wel al een klein jaartje oud, maar het lijkt nu pas een beetje voet op de Nederlandse aarde te zetten.

Hoe werkt het eigenlijk?

  1. Allereerst maak je een account aan op re.vu
  2. Je kunt vervolgens je LinkedIn profiel streamen naar re.vu en die maakt dan een eerste opzet van je eigen infographic.
  3. Dan kun je alles nog aanpassen, uploaden, aanvullen, etc.
  4. Tadaa, heb je een infographic cv

Zelf heb ik het ook even uitgetest. Mijn re.vu profiel kun je vinden op http://re.vu/CarlijnF. Het is nog niet helemaal volledig, maar het ziet er gaaf uit, dat moet ik je nageven. Heerlijk om alles gestructureerd in grafiekjes en tabelletjes te zien. Een ander voorbeeld is de re.vu van Barack Obama.

Een voordeel van re.vu is dat je ook kan bijhouden hoe vaak je online infographic cv gecheckt wordt. Je kunt precies zien hoe lang men je cv bekijkt en hoe vaak.

Toch is niet alles rozengeur en maneschijn. In principe kwantificeer je je hele cv met re.vu. De vraag is of alles wat je doet wel gekwantificeerd kan worden. Kun je wel een cijfer van 1 – 10 geven op de mate waarop jij kan samenwerken of dat jij om kan gaan met Office? En ten opzichte van wat is dat cijfer? Waarop is dat gebaseerd? Eigenlijk prop je al je vaardigheden in een aantal grafiekjes, terwijl het kwaliteiten zijn in plaats van kwantiteiten. Het beperkt je eigenlijk in het omschrijven van vaardigheden.

Het geeft een oppervlakkig beeld, precies wat een infographic hoort te geven, toch? Maar toch vind ik het leuk, die cijfertjes, figuurtjes en grafiekjes. Het geeft iets extra’s aan alle lettertjes op je cv. Wat vind jij? En heb jij ook al zo’n re.vu account?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>